Blomqvist Anderz

Konstnären bor här Västerås / Västmanlands län

http://anderzblomqvist.com/


Galleri av Blomqvist Anderz

MAA - 2012-03-08

Maa är ytterligare en sagofigursom jag ville måla upp. Historien bakom tavlan finns på min hemsida http://anderzblomqvist.com/ för er som är nyfikna på att läsa mer.
 
Målad i olja på kanvas.
 
70 * 90 cm

MAA

Teknik: Oljemålning
Storlek: 70*90 cm

MAA - Teknik: Oljemålning -Storlek: 70*90 cm

Break your shell - Break your shell handlar om det yttre skalet vi har runt oss. Hur mycket vi tänker på hur andra ser oss. Hur mycket skalet kan skydda oss och hur mycket det kan hindra en.

Målad i olja på kanvas. 

Se gärna in på min hemsida för att se mer av min konst www.anderzblomqvist.com

Break your shell

Teknik: Oljemålning
Storlek: 70*90 cm

Break your shell - Teknik: Oljemålning -Storlek: 70*90 cm

Feel the wind - Tavlan handlar om att stanna upp för en sekund och njuta av ögonblicket. Oavsett hur stressig ens vardag känns. 

Målad i olja på kanvas.

http://anderzblomqvist.com/

Feel the wind

Teknik: Oljemålning
Storlek: 70*90

Feel the wind - Teknik: Oljemålning -Storlek: 70*90

Looking for Heroma - När prinsen föll för den unga kvinnan Heroma, en bondes dotter, så blev hans far ursinnig och gjorde allt i sin makt för att hindra deras kärlek. Kungen lät kasta en förbannelse över Heroma som förvandlades till hälften kvinna och hälften skallerorm, hon fördrevs till havet där hon fick leva resten av sitt liv i ensamhet. Om någon skulle komma Heroma nära förvandlades den till sand, detta gällde även prinsen.

http://anderzblomqvist.com/Förtvivlad över hans fars beslut så lämnade han kungariket och sökte desperat efter Heroma. Han visste att han aldrig skulle komma henne nära igen men han ville ändå se henne en sista gång. Så han klättrade upp på det högsta berget med den bästa utsikten över havet i hopp om att en dag kunna få en glimt av sin kärlek. 

Målad i olja på canvasduk.

Looking for Heroma

Teknik: Oljemålning
Storlek: 70*90

Looking for Heroma - Teknik: Oljemålning -Storlek: 70*90

Heroma - Heroma var en ung kvinna som en dag föll för kungens son och sonen för henne. Heromas blod var inte blått och kungen blev vansinnig över vad som skett. Tiden gick och paret fortsatte i smyg att träffas, detta gjorde kungen ursinnig och han lät hovets mäktigaste häxa kasta en förbannelse över Heroma i hopp om att detta skulle bryta deras kärlek.

Hon drevs bort från kungariket och långt ut till havs, där förvandlingen började. Hon var nu dömd till att leva som hälften kvinna och hälften skallerorm.. 

Så fort Heroma rörde sig lät hennes skallra och alla som hörde skallran blev till sand. Om någon mot förmodan skulle komma henne nära så förvandlades de till sand när de hörde hennes ljud. 

Hon var nu tvungen att leva sitt liv i ensamhet i ett landskap av vatten och sand med endast minnet av hennes kärlek till prinsen kvar, ty han kunde aldrig komma henne nära igen.

Målad i olja på canvasduk

http://anderzblomqvist.com/

Heroma

Teknik: Oljemålning

Heroma - Teknik: Oljemålning -

One million thougts - Kan jag ha det här på mig. Disken har stått rätt länge. Vad är det för väder ute. Får jag ligga ikväll. Behöver jag ducha. Jag är fan i mig bäst. Tycker dom jag borde skärpa mig. Gör jag ett dåligt jobb. Varför tittar dom. Undrar om det syns att jag tittar. Bäst jag är diskret. Låt mig vara. Varför tittar ingen på mig. Disken står fortfarande. Undrar om nån annan gör det om jag lämnar den. Bäst jag gör det själv. Skönt att få det klart. En timme till. Jag hinner, jag hinner. Spring för fan. Hur blev jag så sen. Vad har jag gjort idag. Vad tog sån tid. Maten var inte så god, ska jag säga att det var gott. Varför ljög jag. Vad glad hon blev när jag ljög, det gjorde jag bra. Ska jag diska igen. Reklam på teve. Då diskar jag nu. Nu missar jag filmen. Ska jag göra klart disken ändå. Säger att jag hör i alla fall. Hörde ingenting, skit också. Vad handlar filmen om. Ska man göra nån nytta istället. Klockan är mycket. Orkar jag upp imorgon. Har jag ställt klockan. Kollar klockan. Hur ser jag ut i håret. Jag vill inte upp i morgon. Inte mer disk. Kollar väckarklockan. En timme till. Jag kan inte sova. En miljon tankar, jag ska inte tänka mer. Skit, det går inte. Frustrerad. Ska jag…..

http://anderzblomqvist.com/

One million thougts

Teknik: Oljemålning
Storlek: 70*90

One million thougts - Teknik: Oljemålning -Storlek: 70*90

Bring your imagination - Tanken bakom den här tavlan var att jag ville skapa ett oväder i bakgrunden och framtill ett lugn. Ville få fram kontrasten mellan det lugna och det hysteriska. 

http://anderzblomqvist.com/

Bring your imagination

Teknik: Oljemålning
Storlek: 79*90

Bring your imagination - Teknik: Oljemålning -Storlek: 79*90

Morning - Den första riktiga tavlan jag gjorde och det var den som startade min besatthet med att måla. Här ville jag göra en bild där du inte så om det var månen eller solen som kom upp. Resten av tanken bakom bilden håller jag för mig själv:)

http://anderzblomqvist.com/

Morning

Teknik: Akryl
Storlek: 70*90

Morning - Teknik: Akryl -Storlek: 70*90