Ageros Fredrik

Konstnären bor här Borås / Västra Götalands län

Fredrik är född och uppvuxen i Borås, Sverige. Han är utbildad på Textilhögskolan i Borås inom textil och design. Han är även utbildad inom porträttmåleri hos internationellt erkända Natali Halleberg.


Fredrik är född och uppvuxen i Borås, Sverige. Han är utbildad på Textilhögskolan i Borås inom textil och design. Han är även utbildad inom porträttmåleri hos internationellt erkända Natali Hallberg i hennes ateljé Stockholm.

Fredriks konst bygger på ett skickligt tecknande och kännetecknas av färg, energi och en kraftfull penselföring. Han skapar spännande kontraster genom att kombinera det mjuka fina och råa avskalade och influenserna från sitt tidigare yrke som modedesigner är tydliga. Vilket också framgår i hans senare verk där han vill få bort all retuschering och stället lyfta fram karaktären och människan i bilderna.

Fredrik jobbar främst i olja men även i kol/blyerts. Färgerna ger utlopp för hans energi som har blivit hans signum. Hans penselföring är kraftfull och bestämd för att skapa kraft och liv i motivet. Konst för Fredrik är att påverka betraktaren med hjälp av färgernas kraft och teckningens fina linjer.

Jag tar även emot porträtt-beställningar (även annat) se www.ageros.se

Följ mig gärna på Instagram: @agerosfredrik och facebook: AGEROS


Dölj
Galleri av Ageros Fredrik

We get the power -

We get the power

Teknik: Oljemålning
Storlek: 97x117 cm

We get the power - Teknik: Oljemålning -Storlek: 97x117 cm

Swish XXO -

Swish XXO

Teknik: Oljemålning
Storlek: 83x94 cm

Swish XXO - Teknik: Oljemålning -Storlek: 83x94 cm

Subway one way -

Subway one way

Teknik: Oljemålning
Storlek: 61x97

Subway one way - Teknik: Oljemålning -Storlek: 61x97

SE Girl Sweden -

SE Girl Sweden

Teknik: Oljemålning
Storlek: 51x110 cm

SE Girl Sweden - Teknik: Oljemålning -Storlek: 51x110 cm