Korhonen-Pihlaja Miikka

Konstnären bor här Göteborg / Västra Götalands län

Konstnär baserad i Göteborg. Jobbar främst med olja och akryl-målningar, samt träskulpturer. Studerat på Göteborgskonstskolas 2-åriga grund utbildning inom måleri.


Miikka Korhonen-Pihlaja heter jag. Bosatt i Göteborg.
Jag arbetar mest med att måla djur, natur och människor. Jag arbetar även med träsnideri, då gör jag mest naturfolks inspirerade symboler.

Jag gillar att måla stort och använda mig av mycket färg och tjocka penseldrag. Att måla stora tavlor är roligast eftersom jag då får röra på mig samtidigt, det är viktigt för mig att få mycket rörelse och det vill jag att det syns i mitt måleri. Jag vill att mitt måleri präglas av kraft. Min stora inspirationskälla är impressionisterna med Monet i spetsen. Jag gillar dem för att de använde så mycket olika färger utan att det blev för jobbigt att titta på.

Djur har jag alltid tyckt om, helst då rovdjur. Min favorit är snöleopard av någon anledning. De är mitt favoritmotiv att måla då de utstrålar kraft och stolthet.

Natur gillar jag. Hade en arbetskamrat på Volvo som brukade kalla mig för skogsfinne. Det stämmer nog lite. Natur är också en kraftkälla och det är som sagt det jag vill åt. Jag tror att min natur fascination kommer från att min pappa alltid tog med mig och min syster till hans barndomshem i Finland som låg i princip mitt ute i ingenstans.

Människan är en kraft i sig. Jag gillar känslor och försöker att få med det när jag målar människor. Detta är det motivet som jag tycker att jag får kämpa mest med.

Träsnideriet blev jag introducerad för av min far. Min första kniv fick jag av honom när jag var 9-10 år. Även om jag började tidigt med att tälja och skapa figurer av trä så började jag ”på riktigt” med det i mitten av sista terminen. Jag ser det lite som en fortsättning av min fascination av natur och människor. Jag gillar naturfolk och samhörigheten mellan människa och natur.

Sammanfattningsvis så genompräglas min konst av kraft och samhörighet med natur och djur.

Utbildning:

Göteborgskonstskola
2008 - 2010

Lärling hos konstnär Eija Korhonen
2000 - 2008

Samlingsutställningar:

Göteborgskonstskola
2009-05-23 - 2009-05-31

Samutställning Varberg lasarett
2009-10-01 - 2009-10-31

Identitetsutställning
2009-12-17 - 2009-12-20


Dölj
Galleri av Korhonen-Pihlaja Miikka

Hunting - olja på duk

Hunting

Teknik: Oljemålning

Hunting - Teknik: Oljemålning -

Vanavesi - Akryl på duk

Vanavesi

Teknik: Akryl

Vanavesi - Teknik: Akryl -

 -

Teknik: Akryl

Teknik: Akryl -

Snöleoparder - Olja på duk.

Snöleoparder

Teknik: Oljemålning
Storlek: 73*100 cm

Snöleoparder - Teknik: Oljemålning -Storlek: 73*100 cm

Morgondimma - Morgodimma akryl på duk

Morgondimma

Teknik: Akryl

Morgondimma - Teknik: Akryl -

Walking with a wolf - Oljemålning på duk med träsnideri

Walking with a wolf

Teknik: övrigt

Walking with a wolf - Teknik: övrigt -