Hult Åsa

Konstnären bor här Södertälje / Stockholms län

Hemsida http://harryshylla.blogspot...

Här är min stora glädje – har jag mycket att göra flödar fantasin och många gubbar blir gjorda – har jag lite att göra står det still...


 Kontakta   

Jag har alltid varit intresserad av bronsstatyer och för cirka 17 år sen råkade jag se att det fanns kurser i bronsgjutning i Skinnskatteberg. Där gick jag några kortkurser och sen har det rullat på. Det är lite svårt att få till att gjuta i hemmet, så det blev att jag sökte mig till leran. Sen dess har det blivit omväxlande bronsgjutning och stengodslera.

Det här är min STORA glädje – har jag mycket att göra så flödar fantasin och det blir många ”gubbar” gjorda, har jag lite att göra så står det still… Nu börjar det kännas som om man vill ha lite ”ord på vägen”, både bu och bä så man vet var man befinner sig. Lusten att skapa finns nog ändå, men om det kan kännas ännu mer glädjefyllt så gör det inget!

Jag tycker om den ”nakna” oglaserade leran, vid glasering känns det som om man stänger inne uttrycket. Att göra en mindre installation med något spännande rostigt eller gammalt målat trä med sin vackra yta tillsammans med leran är en fin kombination tycker jag. Bronset har en fin patina i sig många gånger.

Om du skulle vilja ha något i ditt fönster, på nattduksbordet eller kanske
i trädgården kan jag göra en skulptur efter dina egna idéer, men på mitt sätt.

Här är ett axplock av alla mina "gubbar - hoppas ni känner glädje i just dessa alster och att vi får kontakt!


Dölj
Galleri av Hult Åsa

Glädjedans - Skulptur i rakubränd stengodslera

Glädjedans

Teknik: Keramik

Glädjedans - Teknik: Keramik -

Flicka med hästsvans - Skulptur i brons

Flicka med hästsvans

Teknik: Skulptur

Flicka med hästsvans - Teknik: Skulptur -